Schuldhulpverlening

Heeft u medewerkers met schulden? Dit brengt problemen en kosten met zich mee, ook voor u. Bespaar kosten en tijd door bijvoorbeeld verzuim of afwezigheid door vroegtijdig financiële problemen te erkennen en aan te pakken. SPL€NDID Salarisdiensten helpt met schuldhulpverlening in 3 stappen. Wij richten ons op de medewerkers en helpen ze financieel zelfstandig te worden. Zo zorgen we dat ze zelf grip hebben op hun geld en dat u geen zorgen meer heeft.

De schrikbarende feiten

  • Medewerkers met financiële problemen verliezen minstens 20% productiviteit;
  • Het ziekteverzuim neemt bij medewerkers met financiële problemen gemiddeld met 9 tot 14 dagen per jaar toe;
  • 77% van de bedrijven heeft medewerkers met financiële problemen;
  • 75% van de werkgevers moet loonbeslagen verwerken in de administratie, de gemiddelde verwerkingstijd is één uur per loonbeslag.

Heeft u medewerkers met financiële problemen?
Financiële problemen kunnen ontstaan door verschillende situaties, zoals: ontslag, echtscheiding, ziekte, verslaving of overbesteding. Heeft u medewerkers met problematische schulden? U herkent dit aan verschillende signalen:

  • Uw medewerker vraagt u om voorschotten;
  • U vermoedt diefstal of fraude;
  • Uw medewerker is structureel gestrest, is vaak ziek of heeft concentratieproblemen;
  • U moet loonbeslagen verwerken.

Onze ervaring leert dat medewerkers met passende hulp en coaching sneller structuur hervinden en minder vaak terugvallen in dezelfde problemen.

Wacht niet langer, roep hulp in: drie pakketten op maat
SPL€NDID Salarisdiensten staat voor u klaar op het gebied schuldpreventie en schuldhulpverlening. Wij zijn officieel gecertificeerd door het KIWA. Samen met u en uw medewerker gaan we aan de slag. SPL€NDID Salarisdiensten adviseert u over mogelijke oplossingen voor de financiële problemen en helpt bij het treffen of afstemmen van betalingsregelingen met de schuldeisers. Wij bieden u drie verschillende pakketten aan: Budgetbeheer Basis, Budgetbeheer Totaal en Budgetbeheer Coaching.

Hoe wij te werk gaan bij schuldhulpverlening?
Schuldhulpverlening, ook wel budget begeleiding genoemd, start altijd met een intakegesprek. Zo maken we samen een inschatting van de situatie en kijken welk traject het beste bij de medewerker past. We kijken naar de financiën van de medewerker. Op basis van deze gegevens maken we een maandelijks en jaarlijks budgetplan. Zo krijgt de medewerker weer overzicht in de financiën, brengen we structuur aan en komen specifieke valkuilen naar boven. SPL€NDID Salarisdiensten helpt de medewerker om uiteindelijk over zijn valkuilen heen te stappen. Zo vergroten we de zelfredzaamheid. De medewerker kan weer zelfstandig de financiën beheren én op orde houden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van schuldpreventie en schuldhulpverlening? Neem dan direct contact met ons op. Wij lichten de verschillende soorten begeleiding en de bijbehorende tarieven graag toe in een persoonlijk gesprek.

Download hier de factsheet

poppetje trap naaar boven met geld 200
contact formulier